Stærmose 5, 5985 Søby Ærø

FRITLIGGENDE BINDINGSVÆRKSHUS I NATURSKØNT OMRÅDE

Har du drømmen om et liv med smuk natur, med en rigdom af fugleliv og rådyr i baghaven?
Stærmose er for længst markeret på Ærø-kortet som absolut skønt, bl.a. med Øhavsstien, der går lige forbi på vej fra den hyggelige landsby, Skovby, og videre til historiske Søbygaard og lidt længere: smukke Vitsø og driftige Søby.

Huset, der er bygget i 1905 og løbende renoveret, rummer hele 197 m2 fordelt på stue og førstesal. Huset står på hele 2.383 m2 grund og er til alle sider omgivet af pragtfuld natur.
Det, der slår én, når man træder indenfor i huset, er bl.a den gode rumfordeling og størrelsen på rummene såvel som på de to badeværelser.

Indeholder: Huset har to indgange, hvoraf den ene fører ind i entré med adgang til badeværelse med badekar og gulvvarme, to gode værelser, samt husets store, praktiske køkken, med god plads til spisebord. Den anden indgang fører ligeledes til entré med adgang til husets andet badeværelse med gulvvarme , bruser og vaskemaskine/tørretumbler, samt trappe til førstesal og indgang til køkkenets arbejdsafdeling. Stuen tilgås fra køkkenet. Her finder du brændeovn, samt udgang til en dejlig stor terrasse. Fra stuen er adgang til rummelig spisestue.
På førstesalen finder du hyggeligt familierum med skråvægge, samt soveværelse med dejlig udsigt over alt det grønne.

Alt i alt et hus med masser af muligheder og med plads til mange.


SØBY OG OPLAND
Søby er med sine næsten 500 indbyggere måske Ærøs mindste by – men den ligger i absolut det rummeligste og mest varierende område på Ærø og har nok det allerstørste udviklingspotentiale hvad angår turisme-projekter.
Samtidig huser Søby øens største og mest innovative arbejdsplads, Søby Værft, der både fungerer som reparationsværft og som laver nybygninger. Af international interesse er el-færgen, Ellen, der vil være i stand til at sejle på længere strækninger end hidtil set i el-færgedrift. I Søby er der færge til Fynshav og Faaborg.
Vest for Søby ligger den lille landsby, Haven, samt øens golfbane, der har seaside view til tre sider og regnes for en af Europas bedst beliggende. Syd for Søby ligger naturområdet Vitsø. Mod vest finder du øens kunsthøjskole, der har nationalt ry for at være adgangsfremmende til landets akademiske uddannelser. Lidt længere og du finder øens lille ’slot’, herregården Søbygaard, med egen voldgrav og vindebro, centrum for kulturelle arrangementer og familie-aktiviteter for både øboerne selv, såvel som for turister og lejrskoler.
Øvrige landsbyerne tæt på Søby er Leby, der bl.a. huser øens populære private børnehave, og Skovby, Ærøs måske mest idylliske landsby.

OM ÆRØ
På Ærø har det kommunalt været en hjertesag, at øboernes livskvalitet er i top, f.eks. ved at forbinde hele øen med gratis bus med stort set timedrift.
Den gratis bus er medvirkende til, at ø-livet føles trygt og godt og overskueligt. F.eks. lærer børn og unge hurtigt at bevæge sig rundt omkring på øen efter de forskellige tilbud.
De mange små netværk gør også livet nemmere – man er tæt på hinanden og er ikke så bange for at række ud.
Men hvad er det lige præcis, der gør ø-livet så unikt?
Hvis man skruer tiden tilbage til dét Danmark, der var engang, dengang hver lille by havde sit eget handelsliv, kulturliv og arbejdsliv, så vil man se, at dét, der engang var normen i hele Danmark - at ’alt’ var indenfor rækkevidde – stadig er virkelighed på Ærø.
Ja, sådan er ø-livet – et samfund, der på trods af sin lidenhed, udgør et helt univers.
Og det er derfor, at vi siger, at ’Drømmen er på en ø’!

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.